Foto Organització

Organització

Recerca

La Gerència Territorial ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran – Gestió de Serveis Sanitaris, conscient de la clara interrelació existent entre qualitat assistencial, docència i recerca, i per tant de l'impacte que la recerca suposa sobre la societat a la que serveix, li ha donat especial rellevància al llarg de la seva existència. Tot recollint també, el repte de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de representar el paper d’hospital de referència del territori, que ostenta. 

Actualment, part de l’activitat investigadora s’articula mitjançant l’acord de col·laboració amb diverses Fundacions per a la recerca. A destacar, La Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

La Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) és un centre de referència en la recerca i la promoció de la salut al primer nivell assistencial que té com a objectiu impulsar i desenvolupar  la innovació, la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària, i oferir formació amb la finalitat de generar coneixements, difondre resultats i traslladar-los a la pràctica clínica per aportar eficiència al sistema sanitari i promoure i millorar la salut de les persones.

L'IRBLleida sorgeix d’un acord de col•laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Dr. Pifarré i la Universitat de Lleida (UdL) amb la finalitat de crear sinèrgies entre la recerca bàsica, la clínica i l’epidemiològica que es duia a terme a la regió de Lleida. 

Des de llavors, l'Institut s'ha consolidat com l’entitat de recerca sanitària de referència de la regió de Lleida, on hi ha representats investigadors de la Facultat de Medicina de la UdL, de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de la Direcció d'Atenció Primària Lleida de l'ICS, dels Serveis Territorials de la Conselleria de Salut, de l’Hospital Universitari de Santa Maria i de l’Hospital Comarcal del Pallars.

Les àrees de major producció científica en aquests centres són l’oncologia mèdica, neurologia, nefrologia, l’àrea de salut mental, cirurgia general i digestiu, pediatria i medicina interna.

En aquest context es desenvolupen un nombre elevats d’assajos clínics, convenis amb empreses del món biotecnològic i biomèdic, i projectes de recerca obtinguts en convocatòries competitives a càrrec d’organismes privats i públics a nivell espanyol i/o europeu. Per tipus de projecte, destaca el Servei d’oncologia mèdica, neurologia i trastorns cognitius en assajos clínics promoguts per la Indústria Farmacèutica; cirurgia general, medicina interna, neurologia i traumatologia en productes sanitaris; cardiologia, hematologia, farmàcia i nefrologia en estudis post-autorització (EPAs) i observacionals; anatomia patològica, neurologia i oncologia mèdica en estudis genètics; i salut mental, pneumologia, endocrinologia, medicina interna i pediatria en d’altres tipus de disseny.


AdjuntMida
Circuit projectes de recerca230.34 KB
<< Torna