Notícies

Premiats Repte de Recerca 2022

Tres estudis, un sobre l’avortament recurrent de primer trimestre, un altre sobre l’impacte de la salut del son en procediments artroplàstics de genoll i maluc, i un sobre l’efecte de la cronosincronització en l’evolució metabòlica de la diabetis han estat els guanyadors del Repte de Recerca 2022. Es tracta de la segona edició d’aquests premis, impulsats per la Direcció Territorial d’Innovació, Recerca i Docència que tenen per objectiu facilitar la recerca de qualsevol professional de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Gestió de Serveis Sanitaris, amb suport durant tot el procés i ajuts a la publicació.

En aquesta segona edició s’han presentat un total de 21 projectes de diversos àmbits professionals i centres de realització. Aquest any la convocatòria ha estat de temàtica lliure, a diferència de la primera edició que va estar centrada en la COVID-19, per afavorir encara més el descobriment i impuls de nou talent en l'àmbit de la recerca. L’increment de la participació ha estat del 40% respecte a la primera edició, amb un nivell força alt que ha fet molt difícil l'elecció dels tres projectes guanyadors. 

Un cop avaluats tots els treballs rebuts a la convocatòria Repte de Recerca 2022, el Comitè Avaluador ha decidit ajudar el desenvolupament de les següents propostes amb la concessió, a cada una d'elles, d'una beca de fins a 6.000 euros: 

→ 1r Premi: “Estudi sobre l’efectivitat de l’histeroembrioscòpia per al diagnòstic etiològic de l’avortament recurrent de primer trimestre i el seu impacte en el futur reproductiu de la dona”. Autor/a: Laura Melé Olivé (Hospital Universitari Arnau de Vilanova).

→ 2n Premi: “Estudi de l’impacte de la salut del son en procediments artroplàstics de genoll i maluc a Lleida”. Autor/a: Jordi Colomina Morales (Hospital Universitari Santa Maria).

→ 3r Premi: “Efecto de la cronosincronización en la evolución metabólica de la Diabetes Mellitus tipo 2”. Autor/a: Gemma Amat Camats i col·laboradors (EAP Balaguer).

La Gerència Territorial aporta fons propis per a aquesta convocatòria per fer front a les despeses de publicació científica dels treballs seleccionats, mentre que la Fundació d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol), la Unitat de Suport a la Recerca (USR) de la Direcció d’Atenció Primària Lleida i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) col·laboren oferint suport metodològic als professionals.


<< Torna