Notícies

Optimització dels sistemes de telemedicina a l’atenció primària de Lleida

L’any 2015 està previst consolidar l’oferta de consultories a distància sense malalt

Les consultories a distància sense malalt (CADSM) de l’atenció primària de Lleida han col•laborat de forma activa a reduir les derivacions cap a l’àmbit hospitalari, gràcies a l’agilitat de resposta que ofereixen, que ajuda a accelerar processos diagnòstics i de seguiment. Es preveu consolidar l’oferta de CADSM atès que el 2014 s’ha doblat el nombre de consultes realitzades respecte de les de l’any anterior, amb la realització de 3.600 consultes fins al desembre de 2014 i una mitjana de 268 consultes al mes.

Les 3600 interconsultes sense malalt del 2014 entre professionals dels diferents àmbits d’atenció (atenció primària i hospital) han suposat un increment del 106% respecte al nombre de les realitzades al 2013. Aquest nombre, que segueix augmentant durant els darrers mesos, s’ha incrementat a causa de la incorporació d’altres especialitats amb important volum i fluxos de pacients dins dels circuit de consultories virtuals.

Les CADSM més utilitzades durant l’any 2014 han estat les de cribratge ocular (CROC) de retinopatia diabètica, rehabilitació (per a prescripció d’aparells ortoprotètics, com ara caminadors o cadires de rodes), traumatologia i dermatologia.

Així mateix, aquest any 2015 està prevista la implementació de noves consultories amb un gran pes específic, com ara la pediatria territorial, la ginecologia i l’al•lergologia, ja que són serveis amb un flux important de pacients entre l’atenció primària i l’hospitalària.

La consultoria de les llevadores sobre seguiment del postpart a través de la videoconsulta és un dels projectes d’atenció i comunicació entre els pacients i els professionals de la salut que també es durà a terme aquest any, per tal de millorar i optimitzar els sistemes de telemedicina.

 Via Nota de Premsa ICS, 

Cominicació GSS, 11 de març de 2015


<< Torna