Notícies

Un 29% de lleidatans fuma, per sota de la mitjana de Catalunya

Disminueix el nombre de joves que consumeixen tabac

 LLEIDA  “Lleida és la província catalana amb el percentatge de fumadors més baix, amb un 29 per cent de la població, mentre que la mitjana catalana és del 32 per cent ”, segons va assegurar ahir el responsable de la Unitat deTabaquisme de l’hospital Santa Maria, Francesc Abella, que va ser un dels encarregats d’impartir una de les conferències de la jornada sobre drogues.   Abella va explicar que “en els últims anys també hem constatat un descens del consum en adolescents, que ara és aproximadament del 12 per cent ”.

L’inici del consum de tabac es produeix cap als 14 anys en nois i cap als 15 i 16 en noies. Tanmateix, sí que han detectat que gran part dels joves que fumen tabac també consumeixen cànnabis. Igualment, ha descendit el nombre de fumadors adults perquè, segons Abella, “hi ha factors com ara l’increment dels preus del tabac, la llei antitabac o la conscienciació social que hi han influït de manera molt clara”. Això ha provocat que cada vegada hi hagi més gent que va al metge per deixar de fumar.
El Santa Maria atén anualment uns 300 nous pacients que volen deixar aquest hàbit.

El perfil de l’usuari és el d’una persona d’uns 45 anys i que fa diverses dècades que fuma. No obstant, també hi ha joves d’entre 20 i 25 anys que van a la consulta. En aquest cas, Abella explica que “en la majoria són joves que fan esport i que volen abandonar l’hàbit per portar una vida més saludable”.
 

Més de 100 inscrits
La jornada d’ahir va comptar amb més d’un centenar d’inscrits de sectors professionals de la justícia com advocats o d’altres sectors com l’educació i la salut. També hi havia estudiants universitaris.

Segre, 7 de novembre de 2013


AdjuntMida
Jornada Drogues 20131107_recull.pdf154.42 KB
<< Torna