Notícies

GSS crea una Unitat de Subaguts per encàrrec de la RS Lleida i reubica la Unitat Geriàtrica d’Aguts, tot a la 1a planta

La Regió Sanitària de Lleida ha encarregat a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l’Hospital de Santa Maria de Lleida, la posada en funcionament a partir del novembre d’una Unitat de Subaguts a la primera planta de l’edifici on també s’hi ha traslladat la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) que fins ara es trobava a la segona planta.

D’aquesta manera, i gràcies a l’aprofitament de recursos, el centre aglutina a la primera planta tota la línia l’hospitalització en l’Àrea Geriàtrica i d’Atenció Sociosanitària.

La Unitat de Subaguts disposarà de 10 llits als que se sumaran els 6 de la UGA que, després del canvi d’ubicació, deixen espai a la segona planta per a la possible demanda del Pla integral d’urgències de Catalunya (PIUC) durant l’hivern a causa de la grip.

Unitat de Subaguts

Per tal de donar resposta a les necessitats dels pacients amb malalties cròniques, tot desenvolupant el Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i el Pla de Salut 2011-2015, la Regió Sanitària de Lleida ha impulsat la creació d’aquesta Unitat de Subaguts a l’Hospital de Santa Maria, atesa l’expertesa i els bon resultats de GSS en la seva Àrea Sociosanitària, dirigida pel Dr. Marcos Serrano.

Segons explica el Dr. Serrano, l’objectiu general d’aquesta nova unitat és millorar l’atenció a les persones amb malalties cròniques complexes, en el context d’una atenció integral i integrada; evitar la freqüentació als serveis d’urgències; evitar l’ingrès en hospitals d’aguts dels pacients tributaris d’atenció intermèdia; potenciar l’eficiència del sistema sanitari, reforçant la col·laboració entre els diferents proveïdors i nivells d’atenció al pacient crònic complex.

L’objectiu específic d’aquesta unitat és iniciar el tractament mèdic en reaguditzacions de malalts crònics complexes i MACA (Malaltia Crònica Avançada) i afavorir el retorn a domicili.

La Unitat de Subaguts acollirà els pacients indicats des d’urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i des de la Unitat de Continuïtat Assistencial (UCA) amb malaltia crònica coneguda i ben diagnosticada (MPOC, pacients amb insuficiència cardíaca, infeccions urinàries o respiratòries, tractament endovenós 2 o més cops al dia); pacients amb agudització d’un procés anterior; hemodinàmicament estable; pacients la situació social dels quals no es veu descompensada per l’episodi actual i, per tant, es garanteix el seu retorn a domicili. Els pacients MACA també poden contemplar-se, sempre que sigui per situacions pal·liatives que necessitin estabilitzar-se i que també garanteixin el retorn a domicili.

Els requeriments per a l’ingrés en aquesta unitat són: una orientació diagnòstica tancada, exploracions diagnòstiques complementàries realitzades i una previsió de resolució en 6-7 dies de mitjana, podent arribar a un màxim de 10-11 dies.
 

Premsa i Comunicació Departament Salut_Lleida, 4 novembre de 2013

AdjuntMida
20131104_NdP_Unitat Subaguts_GSS.pdf139.28 KB
subaguts BONDIA 20131105_recull.pdf144.96 KB
subaguts LA MANYANA 20131105_recull.pdf110.33 KB
subaguts SEGRE 20131105_recull.pdf100.7 KB
<< Torna