Notícies

Al.lèrgia a himenòpters: malaltia del treball amb tractament eficaç

Un 25 per cent de la població presenta sensibilitat al verí de vespa o abella mentre que entre el 1.5 i el 3 per cent pateix reaccions al · lèrgiques greus a aquestes picades .

MADRID. Sonia Moreno.   No obstant això , no és una al · lèrgia ben coneguda: una enquesta realitzada al  2012 entre 336 facultatius d'atenció primària de centres andalusos va revelar que en el 70 per cent dels casos s'optava per administrar adrenalina per via subcutánea,  quan el tractament agut òptim és la intramuscular . Tampoc està prou estesa l'eficàcia de les vacunes per a aquestes a lergias, segons destaca Lluís Marqués, president del comitè científic del I Simposi Internacional  d'Al.lèrgies Himenòpters,  organitzat per la Societat Espanyola d'Al · lergologia i Immunologia Clínica ( SEAIC ) , a Granada. "La immunoteràpia en una al · lèrgia que es considera professional entre apicultares o jardiners aconsegueix una taxa d'èxit en més del 95 per cent ' ,  recorda.

El congrés ha recollit un nou mapa de distribució dels múltiples tipus de vespes a la península ibèrica útil per orientar el diagnòstic segons la procedència del paciente. També, un treball sobre qualitat de vida en pacients al·lèrgics, un factor determinant per a indicar la immunoteràpia .

"Al.lergològica "
A més de vespes i abelles, sobre aquest últim insecte els al.lergòlegs insisteixen evitar una imatge negativa, també s'ha parlat de l'al·lèrgia als borinots, l'ús augmenta en la pol·linització en hivernacles, i de casos puntuals de reaccions localitzades a Espanya per picades de l'agressiva Vespa, Vespa Velutina i de la formiga Messor barbarus .

D'una banda , en el simposi, el president de la SEAIC , José Maria Olaguibel Rivera, ha anunciat la posada en marxa de la tercera edició de l'informe Alergológica 2014 -la darrera va ser el 2005 - amb la qual s'actualitzarà el perfil del pacient al·lèrgic espanyol. Aportarem també un mapa de l'assistència al·lergològica a Espanya, incloent la tasca investigadora i docent . Olaguibel considera que tot apunta que l'informe, que comptarà amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària ( SEFAC ) reculli l'augment de les al·lèrgies alimentàries .

Diario Médico , 28 octubre 2013


AdjuntMida
ALERGIAS DM SEAIC 13 (2).pdf161.69 KB
<< Torna