Notícies
Més de 200 participants en la jornada “Abordatge del trastorn de conducta en els adolescents”
Presentació del projecte Tu sí que pots amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat real d’atenció de l’alumnat amb trastorns greus de conducta
Aquest matí, més de 200 professionals de l’àmbit educatiu, de la salut i social s’han donat cita a la jornada Abordatge del trastorn de conducta en els adolescents, organitzada pel Departament d’Ensenyament juntament amb el Departament de Salut i l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida.
Al llarg del matí, les diferents ponències han tractat, des del vessant pedagògic i terapèutic, com abordar els alumnes amb trastorns de conducta que tenen dificultats per romandre en un entorn educatiu i com es pot incidir i millorar el seu rendiment escolar per tal .
Aquesta jornada ha servit també per presentar el projecte Tu sí que pots, endegat pel Departament d’Ensenyament a Lleida que pretén donar resporta a la necessitat real d’atenció de l’alumnat amb trastorns greus de conducta de la província de Lleida a través d’una proposta educativa de qualitat i en un entorn adient. Des del Departament s’està buscant l’espai més adequat per implantar el nou projecte i s’espera poder-lo iniciar de cara al curs vinent.
Es tracta d’un projecte d’atenció compartida que destinarà dues unitats d'atenció a alumnes de secundària i una a alumnes de primària. L’objectiu és aconseguir que aquests alumnes amb trastorn greu de conducta tinguin una continuïtat educativa ordinària o, en cas de no ser així, reorientar-los professionalment perquè puguin accedir a algun dels programes que el departament adreça als alumnes que no superen l’educació secundària obligatòria.
El projecte estarà vertebrat en dos eixos, per una banda, l’eix sanitari, amb el suport psiquiàtric i psicològic; i per una altra, l’eix d’ensenyament, amb professionals especialistes, a més de treballar conjuntament amb les famílies.
Fins ara els alumnes amb trastorn greu de conducta estaven repartits entre centres educatius ordinaris, en la seva majoria, i centres d’educació especial, “però aquests últims no són la millor solució per atendre alumnes amb aquesta patologia”, segons ha explicat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.
Segons Cullerés, “aquesta proposta serà molt ben rebuda, en primer lloc, per les famílies, ja que dóna una resposta a una necessitat d’atenció específica dels nens i joves amb trastorns greus de conducta. I en segon lloc, també serà molt ben rebuda per la comunitat educativa perquè recolzarà la seva tasca i ajudarà a millorar l’atenció que es dóna a aquests alumnes”.
El Dr. Àngel Pedra, psiquiatre i coordinador de la URPI de l’Hospital de Santa Maria de Lleida, ha explicat que “aquesta és una experiència novedosa a Lleida” i ha destacat la importància de “treballar conjuntament amb les famílies, ensenyament i sanitat per atendre els alumnes amb trastorns greus de conducte i poder prevenir aquestes conductes”.
Lleida, 26 de juny de 2013
Adjunt | Mida |
---|---|
Projecte Tu si que pots.pdf | 148.54 KB |