Notícies

La sanitat pública lleidatana, finalista pel bon ús dels antibiòtics en la primera edició dels Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració

Els guardons es van lliurar el divendres 23 de novembre a Barcelona de la mà de la Societat Catalana de Gestió Sanitària

La sanitat pública de Lleida ha quedat finalista avui en la primera edició dels Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana, que es van lliurar divendres 23 de novembre a Barcelona per part de la Societat Catalana de Gestió Sanitària. El projecte lleidatà, que ha quedat entre els 20 finalistes als premis, vetlla per la racionalització i el bon ús dels antibiòtics. L’objectiu d’aquests premis és impulsar l’eficiència, la qualitat i la innovació en la gestió a través de la integració assistencial.

El Programa de racionalització dels antibiòtics s’aplica a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Hospital Universitari Santa Maria, Hospital del Pallars i als centres d’atenció primària de Lleida. L’Hospital Arnau aplica des de 2013, a través de la Unitat Funcional d’Infeccions Nosocomials (UFIN), el Programa d’optimització d’ús d’antimicrobians (PROA), que ha donat molt bons resultats i que ha aconseguit que l’Hospital registri un dels menors consums d’antibiòtics i el nivell de microorganismes multiresistents més baix del seu entorn. Arran d’aquests bons resultats, el projecte s’ha ampliat a la resta d’hospitals públics de la província i als centres d’atenció primària. Des de l'any 2017, de manera coordinada amb l'Hospital, l'atenció primària de Lleida porta a terme un PROA específic i avançat a Catalunya, denominat P-ILERDA, amb resultats preliminars que mostren una reducció ambiciosa, tant del consum d'antibiòtics com de la incidència d'alguns bacteris resistents.

En el projecte està implicat un grup multidisciplinari de professionals de medicina d’adults, pediatria, microbiologia, geriatria, farmàcia i infermeria.


<< Torna