Notícies

Èxit en la Reunió Interhospitalària dels Serveis d’Otorinolaringologia dels Hospitals de Catalunya i Aragó a Lleida

Més de 70 especialistes van assistir a la trobada, organitzada per el servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari de Santa Maria,  on es va fer un repàs dels avenços, casos especials, nous protocols i tècniques d’avantguarda que s’estan duent a terme als centres d’ambdues comunitats.

 
El passat, dia 3 de juny, a l’Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida (UdL) ubicat en el recinte de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, a les 10 hores, va tenir lloc la Reunió Interhospitalària dels Serveis d’Otorinolaringologia dels Hospitals de Catalunya i Aragó on es va fer un repàs dels avenços, casos especials, nous protocols i tècniques d’avantguarda que s’estan duent a terme als hospitals d’ambdues comunitats.
 
Hi van participar més de 70 professionals de 12 centres hospitalaris: l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, l’Hospital d’Igualada, l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital del Mar, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, l’Hospital Universitari Parc Taulí, l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Universitari Germans Tries i Pujol “Can Ruti”, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital Miguel Servet de Saragossa.
 
Enguany va ternir un paper destacat la cirurgia robòtica, principalment indicada en la patologia oncològica de cap i coll, tècnica molt innovadora que precisa d’una formació específica i que, actualment, només està a l’abast dels centres de referència pel seu cost i complexitat. Altres temes que s'hi van tractar són la cirurgia de la base del crani, les revisions de tumors i malalties sinusals i les complicacions de malalties habituals i altres patologies més rares.
 
El servei d’otorinolaringologia de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida va presentar un protocol de diagnòstic de l’otopatia crònica per colesteatoma,  recolzat en estudis anatomoradiològics i quirúrgics que s’ha realitzat conjuntament amb el servei de radiologia del centre.
 
En finalitzar les comunicacions, els assistents varen seguir amb una sortida cultural a l’antic Hospital de Santa Maria, actual edifici de l’Institut de Estudis Ilerdencs (IEI). La jornada va acabar amb un dinar de germanor al mateix recinte de l’IEI.
 
S’adjunta programa de la jornada i amb diferents imatges del dia
 
Comunicació GSS, 6 de juny de 2017

AdjuntMida
corregit_REUNION INTERHOSPITALARIA ARAGON CATALUNÞA_2017_baixa.pdf775.72 KB
<< Torna