Notícies

Un hort al vestíbul de l'Hospital Universitari de Santa Maria per celebrar el Dia Nacional de la Nutrició

Balanç del dia d'avui amb motiu de la celebració del Dia Nacional de la Alimentació s’han realitzat a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida mesures de pes i de talla per valorar l'IMC i definir la Normalitat i el sobrepès de totes les persones que s’han apropat a les taules voluntàriament.

D’aquesta intervenció, el nombre de persones (n) ha estat de 164 . S’ha trobat un 42%  de pes normal (Normopes) i un 58% de Sobrepès i Obesitat.
El consum mig de fruita ha segut  de 2,29 peces per persona i dia i el consum de verdures ha segut de 1.89  racions per persona i dia.
Encara és aviat per fer conclusions, però és importat ressaltar la  alta participació tant d’  usuaris de l’Hospital com a del propi personal del Centre.

Organitzat per la Unitat de Dietètica de l'Hospital Universitari de Santa Maria,
 
Foto i text-  Santa Maria  
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                       Nota de premsa, d'ahir 25 de maig
Activitats en el Dia Nacional de la Nutrició a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida
 
Demà, dia 26 de maig tindran lloc diferents activitats en el Dia Nacional de la Nutrició dirigides als ciutadans i professionals a Lleida 

 

 
 
Aprofitant el dia Nacional de la Nutrició que es celebrarà demà dia 26 de maig, estan previstes diferents activitats dirigides als ciutadans i professionals de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida (Gestió de Serveis Sanitaris).
L’eslògan d’aquest any per la Jornada d’informació envers hàbits saludables per tota la vida, serà “Este año te llevamos al huerto”:
·         Diferents taules distribuïdes al vestibul de l’ Hospital Universitari de Santa Maria com a punts d’informació on s’ informarà de la importància de les verdures i fruites en la nostra dieta habitual.
·         Als punts d’informació es realitzarà pes, talla i es calcularà l’Índex de Massa corporal (IMC) per determinar si es té un pes saludable.
·         L’ empresa CLECE Restauració col·laborarà exposant un mural on s’escenificarà un hort urbà i s’obsequiarà amb una cistella de fruita a cada taula.
S’utilitzarà material com Tallímetres i balances per càlcul de l’ IMC (2 unitats).
A les taules com a punt d’informació es comptarà amb la col·laboració de quatre estudiants de quart curs del Grau de Nutrició de la Facultat de Medicina (UdL), la Unitat de Dietètica de l’Hospital Universitari de Santa Maria i l’ empresa CLECE Restauració.  
 

25 de maig de 2016

   

 

 

 

 

 


<< Torna