Notícies

La consellera Bassa inaugura la nova residència i centre de dia Balàfia II

Aquest equipament per a gent gran disposa de 60 places de residència assistida i 60 places d’atenció diürna

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha invertit més de 5M€ en la construcció d’aquest nou servei

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha inaugurat aquest migdia la residència i centre de dia per a gent gran Balàfia II. Aquest equipament disposa de 60 places de residència assistida i 60 places d’atenció diürna.

L’equipament Balàfia II, construït en un terreny cedit per l’Ajuntament, està gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha invertit 5.072.400€ en la construcció d’aquest edifici de 3.700 m2 de superfície.

El centre de dia, situat a la planta baixa, consta de dues sales d’activitats amb el suport de serveis higiènics adaptats, zones de control i espais de menjador i els serveis de gimnàs rehabilitació, metge, podòleg, perruqueria i sales de visita, que també són utilitzats per la resta d’usuaris de la residència.

En les quatre plantes superiors s’ubica el servei de residència assistida on, a banda de dormitoris individuals i dobles, hi ha banys adaptats, control de planta, ofici de menjador i els espais de menjador i zona d’estar.

Després de visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà les impressions dels usuaris i el personal de la residència, la consellera ha celebrat que amb la posada en marxa de l’equipament “ampliem les places públiques per a donar resposta a les necessitats de la gent gran de Lleida”. En aquest sentit, la consellera ha remarcat que, a banda de les noves places residencials i de centre de dia que ofereix Balàfia II, des del Departament preveiem crear 144 places col·laboradores en residències de la demarcació Lleida, entre finals de l’any passat i aquest 2017”.

“El nostre objectiu és fer créixer el parc de places públiques” ha assegurat Bassa, “però també aprofundir en un model més centrat en l’atenció a la persona. És per això que apostem per una Llei de l’Autonomia Personal catalana que superi les mancances de l’actual llei estatal, que arrossega importants deficiències, començant pel finançament que des del seu inici ha estat clarament insuficient”. Bassa ha denunciat que la Generalitat assumeix actualment el 82,8% del finançament públic de la dependència mentre que l’Estat aporta només el 17,2%, “sinó fos per aquest sobreesforç del Govern de la Generalitat, el 65% de les persones que han estat ateses pel sistema de la dependència no s’haurien pogut beneficiar absolutament de cap prestació o servei”, ha destacat Dolors Bassa.

La consellera ha situat l’atenció a la gent gran com “un dels grans reptes que tenim. El Procés Nacional que en aquests moments, com a país, estem impulsant requereix que sapiguem construir un estat del benestar potent, unes polítiques públiques modernes, capaces de donar atenció de qualitat a totes aquelles persones que tinguin una necessitat social”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha acompanyat la consellera durant la inauguració. També hi ha assistit el director general de protecció social, Joan Ramon Ruiz; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, entre d’altres.

Nota de premsa, Oficina de Comunicació. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Comunicació GSS, 21 d'abril de 2017


<< Torna