Notícies

L’Arnau posa en marxa un projecte de localització de pacients al Servei d’Urgències

Es tracta del projecte MySphera, un sistema de localització de persones en temps real, que permet millorar l’eficiència de l’organització.

 
Aquest matí s’ha presentat a l’Arnau el projecte de localització de pacients i actius que ja funciona al Servei d’Urgències, des del 9 de març de 2016. MySphera és un projecte d’innovació tecnològica basat en la localització en temps real (Real Time Locating Systems [RTLS]) de persones i objectes, aplicat per a la millora de l’eficàcia de l’organització i la seguretat dels pacients i els professionals. MySphera es troba integrat a SAP.
 
Quan el pacient arriba a urgències i és admès passa pel triatge i és en aquest moment quan se li col·loca la polsera localitzadora (tag). A partir de llavors, la polsera envia una trama identificativa que reben les balises ubicades als diversos espais d’urgències i que reenvien al servidor, on s’executa l’algoritme de localització.
 
Les pantalles que hi ha a la l’àrea d’urgències (les pantalles ubicades a l’àrea de professionals) mostren la informació de localització i l’estat dels pacients en temps real. Així mateix, i seguint la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD), a les pantalles de les sales d’espera també es visualitza la localització dels pacients en temps real i la notificació dels canvis. Tot i això, els noms dels pacients figuren codificats.
 
El projecte MySphera es caracteritza per la identificació, la localització, el control de fluxos de treball (persones i equips relacionats amb el procés), la traçabilitat (registre del temps de persones i actius en diferents àrees de l’hospital i en els diferents estats del flux de treball) i la integració (capacitat d’integració per comunicar-se amb una àmplia gamma d’aplicacions a través d’interfícies estàndards).
 
El dispositiu tag és petit, es col·loca als pacients com una polsera i se’ls treu un cop reben l’alta. Té un cost baix, és personal i intransferible, es pot mullar i compleix les normes dels entorns sanitaris perquè és estèril i es pot reutilitzar.
 
Amb la posada en marxa d’aquest projecte pioner a Catalunya, el Servei d’Urgències de l’Arnau pretén aconseguir seguretat clínica en l’atenció, mitjançant la identificació automàtica; millorar l’eficiència, la gestió i la satisfacció dels pacients i els seus familiars amb l’accés a la informació en temps real a través de les pantalles i apostar per l’operativitat diària i la satisfacció de pacients i professionals.
 
 
Infomació via NdP comunicació de l'Arnau, 15 de març de 2015
 
Comunicació GSS, 16 de març de 2016
 

AdjuntMida
MyShera_LManyana_20160316.pdf214.88 KB
MyShera_Segre.20160316.pdf188.39 KB
<< Torna